London Stanstead Lufthavn

Ankommer du London gjennom lufthavnen Stanstead? Det er slettes ingen dum idé, ettersom det er den tredje mest travle flyplassen i London – som i praksis betyr at den er langt mindre travel enn både Heathrow og Gatwick.

Flyplassen ligger nord for selve sentrum av London, og den eneste ulempen med å lande her er at avstanden til sentrum er noe større – og en kjøretur kan fort ta en time eller mer. Følgelig er leiebil den aller beste måten å oppleve London på når man ankommer vi London Stanstead Lufthavn.

Her leier du bil på London Stanstead Lufthavn

Leiebil er den aller enkleste måten å ta seg til sentrum av London på når man lander på London Stanstead Lufthavn. Utvalget av bilutleie på flyplassen er svært bra, med mange alternativer. Enten kan du velge mellom store kjeder som Enterprise, Hertz, Budget eller lignende – eller så kan du velge et rimeligere alternativ til leiebil i mindre kjeder og lokale tilbydere som Easirent eller National Car Rental. Mulighetene er mange på London Stanstead Lufthavn, og vi anbefaler at du sammenligner priser før du bestemmer deg for bilutleier.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Når man først lander på London Stanstead Lufthavn og ikke på den mer sentralliggende flyplassen Heathrow, og samtidig har leiebil, så anbefaler vi at man tar seg en kjøretur i distriktene utenfor selve hovedstaden.

Her kan man oppleve mange trivelige småbyer, før man tar turen inn til selve London. Det er nok her de fleste turistattraksjonene ligger, men også det britiske landlivet kan være verdt å få med seg når man først skal kjøre den relativt lange kjøreturen fra Stansted til London.

Generelle kjøretips

Det beste kjøretipset når man kjører i England og London er at man må huske å kjøre på rett side av veien. Som kjent er det venstrekjøring på balløya, som gjør at mange i utgangspunktet kanskje ikke bør ha leiebil her. Utover dette er trafikkreglene stort sett tilsvarende de europeiske. Kjøring i sentrum av London er både kaotisk og stressende, og spesielt i rushtiden bør man aller helst unngå dette. Dette gjelder også motorveiene som knytter sammen byen – i rushtiden kan man like gjerne la bilen stå, for det må man uansett gjøre når køen strekker seg milevis.

Artikkelkilder:

https://www.dinside.no/reise/alt-du-bor-vite-for-london-turen/68389347
https://www.leiebilguiden.no/england/london-stansted-lufthavn/